Damhertbok verstrikt...

Vanmiddag vingen enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een grote damhertbok die verstrikt was geraakt in draad.

Vandaag kregen we een telefoontje uit Bilzen. De eigenares van enkele damherten had opgemerkt dat hun stevige damhertbok met zijn gewei verstrikt was geraakt in de stroomdraad die rond de weide gespannen was. Stroom stond er gelukkig niet meer op, maar het dier zat volledig vast, kon maar enkele meters bewegen en had dringend hulp nodig.

Drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum trokken, gewapend met grote netten en een kniptang, naar Bilzen. Daar aangekomen bleek dat de bok door het hevig trekken aan de draad 2 weidepalen had uitgetrokken en dus rondliep met enkele meters touw én twee palen die achter het dier aan bengelden.

Een gevaarlijke situatie, vandaar dat we een groot net over de grond legden waar we het damhert naartoe dreven. Net op het moment dat het over dit net wilde springen, trokken we het omhoog. Op die manier raakte het dier helemaal verstrikt in onze netten en konden we veilig de draden doorknippen terwijl het damhert stevig in bedwang werd gehouden.

Toen alle draden waren doorgeknipt kon het dier terug losgelaten worden, waarna het direct terug vergezeld werd door enkele damhertgeiten die alles vanop een veilige afstand gevolgd hadden.

Album 'Damhertbok verstrikt 23/02/2012'

Deze damhertbok raakte helemaal verstrikt in stroomdraad. Met een lang net konden onze medewerkers het dier vangen, zodat de draden doorgeknipt konden worden.

Damhertbok verstrikt...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..