Damherten gevangen...

Het Natuurhulpcentrum wordt met de regelmaat van de klok geconfronteerd met ontsnapte damherten. Normaal gezien behoort dit niet tot onze bevoegdheden, damherten zijn immers 'huisdieren', maar als er een reëel gevaar bestaat voor de verkeersveiligheid willen we nog wel eens actie ondernemen.

Zo ook op donderdagavond 2 december. Uit Bree kregen we melding van een damhert naast de drukke Gruitroderkiezel.
Eenmaal ter plaatse was het dier verdwenen achter een huis, maar na even zoeken zagen we het tussen de bomen staan. Opvallend is dat het dier een aangrenzende damhertenweide opzocht, dus we veronderstelden dat het dier uit die weide ontsnapt was. Een foute veronderstelling bleek later. Snel werden onze netten opgesteld en niet veel later was de klus geklaard.
Het hert verblijft momenteel op het Natuurhulpcentrum.

Gisteren dan kreeg dit hert gezelschap van een tweede dame.
We kregen een telefoontje van de politie van Kinrooi. Zij slaagden erin om een loslopend damhert van de straat in een weide te jagen. Met bekwame spoed vertrokken we naar Kinrooi centrum om de politie bij te staan.
Het bleek eveneens een damhertgeit te zijn, en ook hier was het hert snel gevangen.
Ook zij werd meegenomen naar het centrum waar ze wacht op haar eigenaar.

Mensen die menen dat één van deze herten wel eens hún dier zou kunnen zijn mogen contact opnemen met het Natuurhulpcentrum op 089/85.49.06 of mailen naar info@natuurhulpcentrum.be

Ook kandidaat eigenaars kunnen zich bij ons opgeven.
(Zij moeten wél over een goede en stevige infrastructuur beschikken om damherten te huisvesten.)

Damherten gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..