Damherten in Westerlo

Een paar weken geleden werden we voor de eerste keer gecontacteerd door inwoners uit Gemeente Westerlo. Er werden de laatste tijd verschillende tamme damherten gezien die rondliepen in de gemeente. Omdat de situatie steeds gevaarlijker werd voor mens en dier nam ook de politie en het gemeentebestuur contact met ons op met de vraag of we hen konden helpen om de +- 20 damherten te vangen.

Gisteren gingen 2 medewerkers de situatie bekijken in Westerlo en werd er een plan van aanpak besproken met politie en burgemeester.Vandaag liepen er bij toeval al enkele dieren in een deels afgesloten tuin. Onmiddellijk vertrokken 6 medewerkers richting Westerlo om de dieren te vangen. Uiteindelijk konden we 4 dieren vangen.

De overige dieren hopen we in de komende weken allemaal te vangen.De damherten worden eerst 2 weken ter observatie gehouden waarna ze geadopteerd kunnen worden. Heb je een mooie weide waaruit de dieren niet kunnen ontsnappen en wil je enkele van deze damherten (m/v) een nieuwe thuis geven? Contacteer ons dan zeker via adoptiesnatuurhulpcentrum@gmail.com. Stuur enkele foto’s van je weide en stal door en je sanitelnummer. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..