Damherten slaan alarm...

Een tijdje geleden werden we gecontacteerd in verband met een damhertenprobleem .
Enkele ontsnapte damherten bevonden zich binnen een groot bedrijventerrein in Brussel . Omdat de dieren 's nachts ronddwaalden, lieten ze geregeld het alarm afgaan . Een vervelende situatie dus, waar dringend iets aan gedaan moest worden.

De planning was om de damherten deze week te gaan vangen, maar zondagmiddag werden we gecontacteerd door de procureur uit Brussel . De damherten waren binnen de omheining van Eurocontrol , een bedrijf dat instaat voor de veiligheid van de luchtvaart, terechtgekomen. Dit terrein was nog groot, maar toch al een heel stuk kleiner dan het hele bedrijventerrein. De ideale kans dus om de dieren te vangen !
Omdat de poorten van dit bedrijf maandag terug open gingen, moesten we dringend naar daar om de dieren te gaan vangen .

De dieren bevonden zich in een klein bosje op het terrein, en konden met behulp van enkele lange netten vrij vlot gevangen worden.

De damherten, 2 bokken en een geit , zitten nu in ons centrum te wachten op nieuwe eigenaars. Bij interesse kan je altijd iets laten weten op 089/854906 !
 

Damherten slaan alarm...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..