Damhertengeweld...

Veel damhertengeweld deze morgen! Er ontsnapten maar liefst 22 damherten. Heel de groep liep langs de omheining heen en weer en de dieren dreigden in het drukke verkeer van de Weg naar Zwartberg terecht te komen.

Onze medewerkers slaagden er snel in om de dieren richting Industrieterrein te drijven. Aan de achterzijde van de omheining waaruit ze ontsnapten werd een opening geknipt en met lange netten bouwden we een fuik. Ondertussen waren de damherten afgezakt naar de sportpleinen van de wijk Nieuwe Kempen. Gelukkig was alles snel klaar en konden we 17 damherten terug drijven in de richting van de omheining.

Via de netten werden ze heel voorzichtig richting ‘ingang’ gestuurd en snel terug binnengeloodst. Een 18de damhert dat zich van de grote groep verwijderd had werd een eindje verder met netten gevangen. Een viertal damherten is momenteel nog vermist. Op minder dan anderhalf uur vingen onze medewerkers zo 18 damherten, en dat is ons record !
 

Damhertengeweld...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..