Das gered uit ijskelder...

Vanmiddag kregen we een oproep voor een das die in een ijskelder was gevallen in Heers.

Twee natuurvrienden die op ronde waren om vleermuizen te inventariseren troffen in een oude ijskelder een das aan. De toegangsdeur tot de ijskelder was al enige tijd verdwenen en de das was dus gewoon binnengewandeld. Aan het einde van de gang donderde het dier echter 3m naar beneden in de opslagplaats voor ijs.

Gelukkig waren onze medewerkers vlug ter plaatse en kon de das snel gevangen worden. In een schepnet werd het dier langs de ladder omhoog gehesen. De das werd oppervlakkig onderzocht en er werden gelukkig geen verwondingen ontdekt. Het dier werd in een kist geladen en onder begeleiding van de plaatselijke vleermuistellers reden we naar een nabijgelegen natuurgebied. Daar bevonden zich enkele verlaten dassenpijpen waar we onze das veilig konden vrijlaten. De kist werd geopend en de das schoot onmiddellijk de pijp in. Daar kan hij wat bekomen van zijn avontuur...

Album 'Das in ijskelder'

Das gered uit ijskelder...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..