Das gered uit ingestorte onderaardse gang...

Vandaag kregen we een oproep uit Riemst waar buurtbewoners een das hadden aangetroffen in een ingestorte onderaardse gang.

De streek van Riemst is bekend om zijn mergelgrotten en het gebeurt soms dat er instortingen gebeuren van het ondergrondse gangenstelsel. In dit geval was er, midden in een veld, een instorting geweest. De put die zo ontstond had aan de oppervlakte een opening van 1,5m op 1,5m en was ongeveer 2m diep.

Een onfortuinlijke das was tijdens zijn nachtelijke zoektocht naar voedsel in de put gevallen en kon er niet meer uit. Enkele medewerkers gingen ter plaatse en slaagden erin de das te vangen met een schepnet. Bij een vluchtige controle van het dier vonden we geen verwondingen waardoor de das onmiddellijk kon worden vrijgelaten.

Das gered uit ingestorte onderaardse gang...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..