Das gered uit kelder...

Vorig weekend kregen we een telefoontje van iemand uit Kanne – Riemst. De man meldde dat er een das in zijn kelder zat...

Een plaatselijke medewerker werd opgetrommeld en ging ter plaatse om de situatie te bekijken. Onder het terras van de woning was er een holle ruimte waar er een toegangsweg was voor zijn katten. De das was blijkbaar via deze opening de kelder binnen gesukkeld.

Onze medewerker vreesde dat het vangen niet gemakkelijk ging verlopen, maar in de kelder aangekomen lag de das er simpelweg te slapen. In een poging zich te bevrijden had de das heel wat rommel gemaakt in de kelder en zelfs verschillende gaten gegraven.

Met een schepnet kon het dier snel gevangen worden en een paar straten verder mocht de melder de das terug vrijlaten in een ideaal dassengebied. De klus was snel geklaard en de eigenaar ging een andere oplossing zoeken om zijn katten toegang te verschaffen tot zijn kelder.

Das gered uit kelder...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..