Das in een schuur...

Maandag kregen we een oproep uit Moelingen. Daar hadden dierenvrienden een das aangetroffen in hun tuin.

Het dier was 's morgens het ommuurde erf van de boerderij opgelopen en kon niet meer weg. De bewoners waren erin geslaagd het dier in een schuurtje op te sluiten. Daar verschanste de das zich onder een kast. Omdat ze er verder geen raad mee wisten namen ze contact op met het Natuurhulpcentrum.

Twee medewerkers gingen ter plaatse om de das te vangen. Geen gemakkelijke klus want een das is een sterk dier en met een schepnet kan je niet onder de kast. Toch lukte het uiteindelijk om het dier te strikken.

Terug in het Natuurhulpcentrum werd de das door onze dierenarts onderzocht. Er werden geen wonden of breuken vastgesteld. Er werd besloten het dier enkele dagen ter observatie op onze intensivecareafdeling te houden.

Woensdag vond een laatste controle plaats en besliste onze dierenarts dat de das terug vrij kon. Dit prachtige dier werd nabij de vindplaats terug vrijlaten...

Das in een schuur...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..