Das in je tuin...

Dat is wat enkele bewoners doorgaven aan het secretariaat van de Nederlands Limburgse Dierenbescherming.

Omdat het dier al enkele dagen in de tuin zou rondlopen en dat bovendien op klaarlichte dag stuurden onze Nederlandse collega's een dierenambulance ter plaatse. Die konden het jonge dasje gemakkelijk vangen en brachten het naar ons dierenziekenhuis. Het dasje werd uitvoerig onderzocht maar er kon niets abnormaals gevonden worden.

Toch wachten we nog enkele tests af en verblijft het diertje voorlopig op onze spoedafdeling. We zullen proberen deze das verder groot te brengen en hem klaar te stomen voor een leven in de vrije natuur. Het uitzetten van jonge dassen vraagt heel wat voorbereidingswerk. Zo lieten we in het verleden al dassenjongen vrij aan een verlaten dassenburcht in Zuid-Limburg. De jongen werden toen een aantal dagen in een grote uitwenkooi in het dassengebied gehouden. Dassen uit de omgeving kwamen toen 'kennismaken' en op die manier hebben de jonge betere overlevingskansen.

We hopen ook deze jonge das op termijn vrij te laten in een geschikt gebied...

Das in je tuin...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..