Das in klem

Vanavond brachten onze Nederlandse collega's een das die in een klem zat...

Het Natuurhulpcentrum werkt ook samen met Nederlandse dierenambulances. Vanavond stond Dierenambulance Midden-Limburg aan onze deur. Ze hadden een heel bijzondere patiënt bij zich: een das die vast zat in een klem. Omdat ze niet goed wisten hoe de klem veilig te verwijderen, brachten ze het onfortuinlijke dier met klem en al mee.

Dassen zijn sterke dieren die heel hard kunnen bijten, zelfs al zitten ze in een klem. Daarom werd de das eerst verdoofd, vooraleer we het marteltuig konden verwijderen. Onmiddellijk daarna maakten we een röntgenfoto om te kijken welke schade de klem aangericht had. Uit de foto bleek dat verschillende tenen gebroken waren. De volgende dagen zal moeten blijken of de das het zal halen.

Klemmen zijn verschrikkelijke marteltuigen en ze zijn bovendien niet selectief. Dat betekent dat een klem dichtklapt bij alle dieren en mensen die erop trappen: egels, eekhoorns, dassen maar ook huisdieren of spelende kinderen.

Das in klem

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..