Das in strop...

Vanmorgen werd een das bevrijd die in een strop was terechtgekomen. Het dier kon direct terug vrijgelaten worden.

Triestig begin van de dag. Vanmorgen kregen we een oproep uit Eben-Emael, waar een das al twee dagen langs de weg zou liggen te slapen... Niet echt normaal, dus gingen we zo snel mogelijk een kijkje nemen.

Langs de weg lag inderdaad een das, maar toen we wat dichter kwamen bleek de das vast te zitten in een door stropers gespannen strop! Schandalig gewoon, na jaren van succesvolle bescherming van de das en zijn natuurlijke leefgebieden zijn er enkele idioten die denken dat ze al deze moeite teniet moeten gaan doen. Bovendien bleek deze das dan nog een zogende moeder met jongen te zijn. Een verlies van een heel nest jonge dassen én een vruchtbaar vrouwtje betekent een ferme mokerslag voor de populatie!

Gelukkig viel de wonde veroorzaakt door de strop heel goed mee, en konden we het dier vlakbij terug vrijlaten.
We hopen dat de moeder direct terug naar haar jongen zal gaan, én dat enkele personen wat beter hun verstand leren te gebruiken als ze zich willen bemoeien met onze natuur...

Album 'Das in strop'

Een das raakte verstrikt in een door stropers geplaatste strop. We konden hem snel losmaken en terug vrijlaten.

Das in strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..