Das in zwembad...

Vandaag werd het Natuurhulpcentrum door de politie opgeroepen om een das uit een zwembad te bevrijden in Kortessem. (zie foto)

Een toch wel vreemde oproep dus trokken onze medewerkers er snel op uit.

Bij aankomst zagen ze inderdaad een das zitten op de bodem van een grotendeels leeg zwembad.
Het dier vertoonde bijtwonden die erop wijzen dat hij aangevallen werd door een hond. Wellicht vluchtte het dier in paniek weg en sukkelde zo in het zwembad.
's Morgens troffen de eigenaars van het zwembad dit bijzondere dier aan en verwittigden de politie die onmiddellijk contact opnam met ons centrum.

In paniek had de das reeds enkele beschadigingen aangebracht aan het zwembad, maar de schade bleek al bij al mee te vallen.
We vreesden eerst dat het dier onderkoeld zou zijn, maar aangezien hij een plaatsje op een droog stuk had gevonden bleek dit goed mee te vallen.

Onze medewerkers konden het dier snel strikken zodat ze de das aan een eerste vluchtig onderzoek konden onderwerpen.
Omwille van de bijtwonden, die wel niet levensgevaarlijk bleken te zijn, besloten we om de das tóch mee te nemen naar het Natuurhulpcentrum voor een korte antibiotica-kuur.

Na enkele dagen zullen we het dier weer vrijlaten in de omgeving van de woning in Kortessem, want hier heeft de das immers zijn thuis.

Das in zwembad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..