Das met gebroken poot...

Deze week ving het Natuurhulpcentrum een das op met een gebroken poot. Door middel van een pin werd de breuk terug recht gezet.

Na twee dassen die in een strop terechtkwamen, kregen we verleden week opnieuw een das binnen. Dit keer ging het om een verkeersslachtoffer. Het dier had een gebroken poot en enkele hoofdwonden.

Onmiddellijk vertrokken we met de das naar Dr. Sonja Vandepaer, een bevriende dierenarts uit Hasselt. Door de twee stukken van het gebroken been werd een pin geboord die beide delen terug mooi op een rechte lijn moet plaatsen. Op de röntgenfoto is deze pin duidelijk te zien. 

De operatie is technisch gezien geslaagd. Momenteel houden we de das in een kleine kooi, zodat hij zijn poot zo weinig mogelijk moet bewegen. Volgende week wordt er een nieuwe röntgenfoto gemaakt die moet uitwijzen of de breuk goed aan het herstellen is.

Veel mensen vragen ons hoe het is afgelopen met de das die enkele weken geleden in Eben-Emael in de strop terecht was gekomen. De das verblijft nog altijd in het Natuurhulpcentrum. De verschrikkelijke wonde over de borst is bijna volledig hersteld, maar bijna dagelijks moeten we hem nog in slaap doen om de rugwonde proper te maken en te ontsmetten. Het gaat dus de goede kant op!

Wordt vervolgd dus...

Das met gebroken poot...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..