Das slachtoffer van het verkeer...

Zaterdagnacht werd door een Nederlandse dierenambulance een das binnengebracht die slachtoffer werd van het verkeer.

Dagelijks halen de Nederlands-Limburgse dierenambulances heel wat in nood verkerende dieren op. Meestal zijn dit huisdieren, maar vaak ook zieke en gewonde wilde inheemse dieren. Omdat er in Nederlands-Limburg geen geschikte opvang is voor deze dieren, worden ze via een dagelijks transport overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

Zaterdagnacht bracht de dierenambulance een speciale gast binnen. Een das werd tijdens zijn zoektocht naar voedsel slachtoffer van het verkeer. De vinders belden de dierenambulance, die na het ophalen rechtstreeks doorreed naar het Natuurhulpcentrum.

Op het eerste zicht zag de situatie er erg slecht uit. De das kon amper bewegen en had enkele diepe hoofdwondes en een zeer onregelmatige ademhaling. Na toedienen van een anti-shockmiddel en extra onderhuids vocht begon de das zienderogen terug aan te sterken. Nu zijn we enkele dagen verder, en is de das al zo hevig dat we bij het inspuiten van de antibiotica een net nodig hebben om hem in bedwang te houden!

Het ziet er dus erg goed uit, en we zijn er bijna zeker van dat dit prachtig dier snel terug zal kunnen worden vrijgelaten!

Das slachtoffer van het verkeer...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..