Das uit Oostkantons vrijgelaten...

6 oktober 2010

Das uit Oostkantons vrijgelaten...

Gisterenavond werd een das vrijgelaten die na een lange revalidatie ten gevolge van een pootbreuk terug helemaal hersteld was.

Van overal in België worden dieren binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. Zo berichtten we eind juni op deze website over een das die we opvingen via een opvangcentrum uit de Oostkantons. De das werd daar binnengebracht als verkeersslachtoffer en had een gebroken poot. Omdat in het opvangcentrum niet de nodige infrastructuur voorhanden was om een das te opereren en lange tijd te huisvesten, namen ze contact op met het Natuurhulpcentrum.

Toen de das aankwam in het Natuurhulpcentrum werden direct enkele röntgenfoto's genomen, en aan de hand daarvan besliste Stef, onze dierenarts, dat een operatie dringend moest uitgevoerd worden. Deze operatie was technisch gezien perfect uitgevoerd. Gedurende enkele weken werd de das in een kleine kooi gehouden in de Intensive Care-afdeling, om de geopereerde poot minimaal te belasten. Daarna werd opnieuw een röntgenfoto genomen die liet zien dat de breuk zeer goed hersteld was.

Daarom mocht de das verhuizen naar een grotere buitenkooi. Na enkele weken terug kracht opbouwen was het gisteren eindelijk zover. We namen terug contact op met het opvangcentrum uit de Oostkantons, en samen met hun konden we de das in een geschikte biotoop, vlakbij de oorspronkelijke vindplaats, terug vrijlaten.

De laatste jaren hebben we hier in het Natuurhulpcentrum heel wat ervaring en know-how opgebouwd over de verzorging van dassen. Dit jaar konden we daarom naast deze laatste das nog 3 andere dassen vrijlaten, iets waar we toch trots op mogen zijn!

Das uit Oostkantons vrijgelaten...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!