Dodelijke schorpioen uit Genk...

Dinsdag werd de hulp van ons centrum ingeroepen door een Genks bedrijf.
Zij hadden in een container uit Turkije een schorpioen gevonden.

De meeste schorpioenen die we in ons centrum binnenkrijgen zijn ongevaarlijke Italiaanse exemplaren. Deze schorpioen leek daar helemaal niet op, zodat we enkele specialisten moesten raadplegen (er bestaan immers méér dan 500 soorten schorpioenen).

Een expert van het KBIN (Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen) bracht de soort op naam: Leiurus quinquestriatus, ook wel sahara-schorpioen of doodsteker genoemd. Het blijkt om een uiterst gevaarlijk en zelfs dodelijk giftig exemplaar te gaan.
Sterker nog, dit diertje zou een van de giftigste schorpioenen ter wereld zijn.

Een steek van dit diertje is een pijnloze speldenprik en de meeste menselijke slachtoffers maken zich daarom geen zorgen na een steek. Enkele uren later gaan ze echter in een Anaphylactic Shock en is alle medische hulp te laat.

Het dier moest dan ook geëuthanaseerd worden uit veiligheidsredenen.
Ook de Turkse container werd afgesloten en met een speciaal verdelgingsmiddel ingespoten.

Dodelijke schorpioen uit Genk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..