Draaihals tegen het raam...

Vanavond werd er een gekwetste draaihals binnengebracht. De vindster uit Kampenhout was er speciaal mee naar Opglabbeek gereden.

Hoewel ze niet wist wat voor vogel het was, besloot ze het dier -dat tegen haar raam was gevlogen- toch langs te brengen. De dierenvriendin maakte zich zorgen want toen ze de vogel opraapte, begon die vreemd met zijn kop te draaien.

Wat mevrouw niet wist is dat een draaihals zijn naam niet gestolen heeft, wanneer je hem vastpakt, draait hij met zijn hoofd in alle richtingen. Omdat onze dierenverzorgers vaststelden dat de vogel één vleugel liet afhangen werd snel een röntgenfoto gemaakt. Daarop waren gelukkig geen breuken te zien. Waarschijnlijk heeft de vogel een schouderkwetsuur overgehouden aan de botsing tegen het raam.

De vleugel en de gekwetste schouder werden met verband gefixeerd en de vogel zal komende dagen ter observatie op onze spoedafdeling verblijven.

Draaihalzen behoren tot de familie van de spechten. Ze zijn verzot op allerlei mieren en hun eieren. In vlaanderen is het een bijzonder schaarse broedvogel, geen wonder dat ze maar zelden binnenkomen in het Natuurhulpcentrum.

Draaihals tegen het raam...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..