Drijfjacht veroorzaakt ongeval in Hechtel

Vanmorgen werd het Natuurhulpcentrum door de noodcentrale 101 naar de Kamperbaan in Hechtel gestuurd. Er was daar een ongeval gebeurd met een everzwijn.

Wanneer onze medewerkers ter plaatse aankomen bleek het everzwijn al overleden. Toen ze opmerkten dat het vreemd was dat het ongeval op klaarlichte dag gebeurde, bracht de aanwezige politiepatrouille duidelijkheid. Er zou in de buurt een grote drijfjacht op everzwijnen aan de gang zijn.

Het ongeval was dus een rechtstreeks gevolg van de jachtpartij en de jagers kunnen dus verantwoordelijk gesteld worden voor het ongeval en de bijhorende schade. Dergelijke drijfjachten staan al langer ter discussie omdat ze grote verstoring veroorzaken bij het wild. Dat er daardoor ongevallen gebeuren was vroeg of laat te verwachten.

Bovendien hebben drijfjachten meestal een bedroevend resultaat. Niet zelden wordt er met 300 jagers geen enkel zwijn geschoten. We hopen dat de overheid nu eens eindelijk werk maakt van alternatieve methoden om de eventuele overlast van everzwijnen in te perken.

Drijfjacht veroorzaakt ongeval in Hechtel

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..