Druk, drukker, drukst

Ongeziene drukte in het Natuurhulpcentrum. Onze kraamafdeling staat letterlijk op barsten. Het is voortdurend een evenwicht zoeken tussen de coronamaatrdegelen waarbij we proberen zo weinig mogelijk vrijwilligers in te schakelen, en de hoge nood aan helpende handen. Vooral nu de periode met de jonge vogels is aangebroken, stromen de patiënten binnen. Het zijn er niet alleen veel, ze behoeven ook nog eens heel intensieve verzorging. Maar liefst 115 jonge vogels worden momenteel om het half uur gevoederd en dat van 8u tot 23u.

Er worden massaal veel dieren bij ons binnengebracht en de dagrecords sneuvelen bij de vleet. Het vorige dagrecord (uit 2019) stond op 83 binnengekomen patiënten op één dag. Dat record sneuvelde vorige week echter (96 dieren) en afgelopen maandag bereikten we de kaap van 100 nieuwe binnengekomen patiënten die dag.

U zal begrijpen dat het voor onze medewerkers alle hens aan dek is en dat we onmogelijk dieren kunnen ophalen op dit moment. Vind je dus een gewond dier, breng het dan ZELF naar een opvangcentrum. Onze medewerkers rijden momenteel enkel uit voor dringende interventies.

Ook financieel is het natuurlijk een moeilijk jaar: heel wat van onze fundraising-evenementen zijn afgelast, we werkten voor de afgifte van dieren met gesloten deur en konden dus ook geen leden werven en ook de rondleidingen liggen stil. Het is zelfs nog niet duidelijk of onze opendeurdagen gaan kunnen doorgaan.

ALLE EXTRA STEUN IS WELKOM dus wie ons wil steunen kan dat op BE79-235-040-7227-33.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..