Druk begin van 2011...

Het begin van het nieuwe jaar werd al direct goed ingezet met enkele interventies.

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar werden al verschillende interventies uitgevoerd. De eerste interventie van 2011 was het bevrijden van een bosuil uit een schoorsteen.

Bosuilen beginnen al erg vroeg op het jaar met het kiezen van een nestplaats. Op die manier hebben ze jongen wanneer er nog maar weinig bladeren aan de bomen hangen, en het dus makkelijker is om muizen op de bosbodem te spotten. Bosuilen zijn echter holenbroeders, en aanzien de ingang van een schoorsteen vaak als een ideale nestlocatie. Ze springen naar binnen, vallen enkele meters diep naar beneden en raken op eigen kracht niet meer uit de schoorsteen. Vaak moeten we daarvoor het dak op gaan, maar onze eerste bosuil kon gelukkig langs de kachel bevrijd worden. Omdat de vogel al minstens 2 dagen in de schouw zat en volledig onder het roet hing, werd hij meegenomen naar het Natuurhulpcentrum. Hier werd hij schoongemaakt en kan hij wat aansterken.

Iets laten kregen we een oproep over een fuut die vastgevroren was op het ijs van een vijver in Mol. Daar aangekomen bleek dat de vogel zichzelf al had kunnen losrukken van het ijs, maar de vleugel bleek gebroken. Eén van onze medewerkers klom in de kajak en ving de fuut. Een filmpje hiervan is hieronder te zien. De fuut werd meegenomen naar het Natuurhulpcentrum, waar hij door onze dierenarts werd geopereerd. Momenteel is de vogel aan het revalideren in onze Intensive Care-afdeling.

Ook de eerste ree-oproep kwam al snel binnen: een ree had zich vast gelopen tussen de spijlen van een poort. Dit gebeurt wel vaker. De reeën proberen door de tralies te lopen, maar blijven met hun breder bekken vasthangen. Het ree kon snel losgemaakt worden en had alleen enkele schaafwondjes, dus werd het dier vlakbij terug vrijgelaten

Tenslotte kregen we nog een oproep over een torenvalk die een nat dak als slaapplaats had uitgekozen, en hier door de vrieskoude 's nachts op was vastgevroren. Met een lange ladder konden we de vogel bereiken en bevrijden. Ook deze vogel mag nog wat aansterken in de Intensive Care-afdeling.

Album 'Druk begin 2011'

2011 begon zoals 2010 geëindigd was: druk!

Druk begin van 2011...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..