Drukke dag in het Natuurhulpcentrum...

5 november 2007

Drukke dag in het Natuurhulpcentrum...

Alhoewel deze periode normaal gezien rustig is, was het vandaag toch erg druk in het Natuurhulpcentrum.

De dag begon met een oproep uit Zutendaal. Wandelaars vonden een vos die vastzat in een strop. Vaak hebben vossen dan al erg diepe wondes in hun nek door het snijden van de strop, maar deze vos had geluk, en kon 's avonds al terug vrijgelaten worden. Jammer dat wilde dieren nog altijd op zo'n manier in de problemen raken!

Even later telefoon uit Grote-Spouwen.
Op een holle weg lag een oude mannetjesdas. Deze das was op slechts enkele meters van zijn burcht langs de weg aangereden. Omdat de das er erg aan toe is, zal hij een tijd bij ons moeten blijven voor de nodige verzorging, waarna hij hopelijk kan worden vrijgelaten.

Ook namiddag kwamen er enkele oproepen binnen. Een reebok was met volle snelheid tegen een omheining opgelopen en bleef versuft liggen. Het ree bleek geen breuken te hebben, en verblijft nu in het Natuurhulpcentrum om wat te bekomen.

Ondertussen rinkelde de telefoon al opnieuw, dit keer uit Maasmechelen. Een bosuil was in een woonkamer terechtgekomen, en moest hier natuurlijk weg. Gelukkig kon hij snel gevangen worden, en omdat hij niets mankeerde, kon hij na het omdoen van een wetenschappelijke ring direct terug genieten van zijn vrijheid!

Verder werden nog enkele verzwakte egels binnengebracht. Ook een goudhaantje, het kleinste vogeltje van Europa, werd in Kleine Brogel opgehaald.
Een wild konijn met een rugkwetsuur haalde het helaas niet.

Een drukke dag dus, die gelukkig voor de meeste dieren goed is afgelopen!

Drukke dag in het Natuurhulpcentrum...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!