Drukke en lange dagen...

De laatste dagen moesten we weer heel wat kilometers afleggen...

Zo moesten we dinsdagmorgen om 6u naar Laken. Daar zou een aap in beslag genomen worden die in een illegale feestzaal voor entertainment moest zorgen. Spijtig genoeg bleek het dier verdwenen te zijn toen de politie het huis binnenviel, en moesten we met lege handen terugkeren naar Opglabbeek.


Toen we net terug waren uit Laken, konden we alweer voor een aap in de auto springen. Een jonge berberaap van amper 1,5 jaar oud zat bij mensen thuis in Charleroi. Agenten hadden de aap al meegenomen naar het politiekantoor, zodat we het dier daar gewoon moesten ophalen. Het kleine aapje werd "Troy" gedoopt en moet nu een tijdje in onze quarantaine blijven tot we alle resultaten van het bloedonderzoek hebben binnengekregen. We hopen hem te kunnen introduceren in de berbergroep die we momenteel in het Natuurhulpcentrum hebben.

's Avonds moesten we dan weer naar Koersel-Beringen waar een vergadering werd gehouden over de problematiek rond everzwijnen. Het Instituut voor Natuur en Bos (INBO) hield een vergadering waarbij alle betrokken partijen samengebracht werden.

Woensdag trokken we naar Luik. Een blauwe reiger had een gebroken vleugel en strompelde rond in de buurt van een plek waar bevers enkele dammen hadden gebouwd.

Tussen de drukke voorbereidingen van onze vossentocht door wringen we ons in alle mogelijke hoeken en bochten om toch zoveel mogelijk dieren die hulp nodig hebben te helpen.

Wil je ons steunen én een leuke avond beleven, dan kan je je nog altijd inschrijven voor onze Vossentocht. Meer info vind je hier.

Drukke en lange dagen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..