Drukke interventiedag

Het Natuurhulpcentrum is telefonisch bereikbaar van 9u - 22u. Buiten die uren kan je in noodgevallen terecht op een GSM nummer. 's nachts is het één van onze conciërges die dan de oproepen beantwoordt.

Het begon afgelopen nacht om 12u toen de Nederlandse Dierenbescherming een gekwetste das binnenbracht. Het dier was aangereden en had een zware hersenschudding. De das werd op onze spoedafdeling gehuisvest en kon namiddag onderzocht worden door de dierenarts.

Om 3u rinkelde de GSM opnieuw en moest onze medewerker naar Zutendaal voor een ree dat werd aangereden. Dit dier overleefde het ongeval echter niet.

Vanmorgen om 8u30 belde de spoorwegpolitie omdat er een ree op de sporen liep nabij het station van Herent. Twee medewerkers vertrokken onmiddellijk en slaagden erin het ree te vangen en vrij te laten in een groot boscomplex. Ondertussen liep er op het Natuurhulpcentrum een tweede oproep binnen: in Rotselaar zat er een ree vast in een tuin. Ook dat kon gevangen, en even later vrijgelaten worden.

Onze interventieploeg werd daarna nog naar een gekwetste buizerd in Wespelaar gestuurd en ze haalden een vos met een gebroken poot op in Sint-Joris-Winge.

Vanmiddag om 15u waren onze medewerkers terug en konden ze genieten van hun eerste tas koffie van de dag :-)

Drukke interventiedag

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..