Drukke nacht...

17 september 2011

Drukke nacht...

Vannacht moesten onze medewerkers 2 maal uitrukken om enkele dieren uit de nood te helpen.

In principe zijn we dagelijks geopend van 9u 's morgens tot 22u 's avonds. In het Natuurhulpcentrum zelf zijn echter 2 appartementen waar medewerkers wonen, om bij zeer dringende gevallen 's nachts indien nodig hulp te kunnen bieden.

Vannacht, rond 1u, kregen we zo een telefoontje van de politie van Genk. In een gracht langs een weg vlakbij de autostrade lagen 2 ontsnapte damherten, die moeite hadden om op eigen kracht uit de gracht te raken. De herten konden bovendien ook zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties, dus moesten ze dringend gevangen worden.

Drie medewerkers reden, gewapend met stevige vangnetten, naar Genk. Rond de gracht werden de netten opgespannen, en één voor één werden de herten in de netten gedreven. Niet zo simpel, aangezien het donker was en de dieren in de gracht tussen de netels en braamstruiken helemaal verstrikt waren geraakt in het net. De poten werden samengebonden zodat de dieren veilig vervoerd konden worden. In het Natuurhulpcentrum werden de damherten uitgeladen, en konden ze tot rust komen in ons omheind stuk bos.

Na de vangst konden onze medewerkers terug gaan slapen, maar niet voor lang! Om 3u kregen we weer een oproep van de politie van Genk over een aangereden ree. Een medewerker ging het zwaar gewonde dier ophalen. Helaas was het ree er zo slecht aan toe dat we het moesten euthanaseren

Foto: archief NHC

Drukke nacht...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!