Drukke start van 2009...

Om te beginnen willen we iedereen het allerbeste toewensen voor 2009. Wij zullen alleszins streven om komend jaar nog méér noodlijdende wilde dieren te helpen...

We hadden op het Natuurhulpcentrum nog niet de tijd om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. De eerste twee dagen van het jaar startten al in alle drukte.

Zo moesten onze medewerkers uitrijden voor 2 verzwakte futen, eentje in Maaseik, de andere in Kinrooi. Deze vogels zijn sterk gebonden aan water en kunnen zich amper behelpen op het droge. Door de dichtgevroren vijvers waren de futen 'al wandelend' op zoek gegaan naar open water. Hun gekwetste poten werden verzorgd in het Natuurhulpcentrum en de volgende dag mochten de futen alweer het open (kanaal)water op.

Samen met de brandweer van Bree konden onze medewerkers een verzwakte zwaan redden te Lozen/Bocholt. Het onderkoelde dier zat vast in dichtgevroren modder. Momenteel verblijft de zwaan in een warme kooi op het Natuurhulpcentrum.

Verder werd ook nog een eend gevangen te Maaseik. Deze vogel had ijs aan de vleugels en komt op krachten in onze intensive careafdeling.

De eerste zeldzame patiënt van 2009 was een bokje (soort kleine snip). Dit steltlopertje had zich verborgen in het riet rond een siervijvertje te Paal. Op zich geen probleem natuurlijk maar de vijver was overspannen met een net. Toen het bokje probeerde op te vliegen kwetste het zich aan de bek. Het diertje werd verzorgd en kon enkele dagen later worden vrijgelaten in het vijvergebied Midden-Limburg.

Ook de eerste reeën van het nieuwe jaar werden opgevangen. Zo moesten we tussenkomen voor een ree in Genk en ook een ree in Heusden-Zolder had onze hulp nodig.

Van een goede start van het jaar gesproken...

Drukke start van 2009...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..