EARS-Meeting in Duitsland...

24 april 2013

EARS-Meeting in Duitsland...

Dit weekend ging een medewerker van het Natuurhulpcentrum naar een meeting van EARS, een samenwerkingsverband van Europese opvangcentra.

Dit weekend vond de jaarlijkse bijeenkomst plaats van EARS. EARS, de European Alliance of Rescue Centers and Sanctuaries, is een netwerk van rescue centers (tijdelijke opvang zoals het Natuurhulpcentrum) en sanctuaries
(permanente opvang) binnen Europa. Het Natuurhulpcentrum stond mee aan de wieg van dit samenwerkingsverband.

Omdat er in Europa nog geen echte regelgeving bestaat omtrent het bestaan van opvangcentra, is het soms moeilijk om de goede van de minder goede opvangcentra te onderscheiden. Wanneer de betere centra allemaal samenwerken onder de vleugels van EARS, kunnen kennis en ervaringen efficiënter uitgewisseld worden, wat uiteindelijk de dieren ten
goede komt.

De bijeenkomst ging door in het prachtige berenopvangcentrum van Müritz in Oost-Duitsland, waar medewerkers van een twintigtal opvangcentra, afkomstig uit België, Roemenië, Oostenrijk, Bulgarije, Nederland, Spanje, Italië, Duitsland, Schotland, en Frankrijk aanwezig waren. Naast medewerkers van opvangcentra voor wilde dieren, waren er ook medewerkers van opvangcentra voor primaten, papegaaien, reptielen, beren,… aanwezig.

Tijdens deze derde bijeenkomst van EARS werden verschillende infosessies gegeven, onder andere over fundraising en het ontwikkelen van een goede educatieve werking in een opvangcentrum.

EARS-Meeting in Duitsland...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!