EARS-meeting in het Natuurhulpcentrum...

Dit weekend vond een meeting van EARS plaats in het Natuurhulpcentrum.

EARS is de "European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries", een samenwerkingsverband tussen de grote Europese opvangcentra van wilde en exotische dieren. Het Natuurhulpcentrum stond mee aan de wieg van deze vereniging die elk jaar een driedaagse meeting organiseert. Dit jaar ging deze meeting bij ons door.

We ontvingen gasten uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Bulgarije en Roemenië, allemaal mensen die een centrum leiden, of werken in een centrum voor niet-gedomesticeerde dieren die hulp nodig hebben.

Tijdens deze drie dagen werden allerhande workshops georganiseerd, en kon er informatie uitgewisseld tussen de verschillende centra.

Dergelijke bijeenkomsten zijn erg interessant. In feite doen we allemaal hetzelfde werk, en krijgen we te maken met grotendeels dezelfde problemen. Door samen te werken kunnen we van elkaar bijleren en ervaringen uitwisselen, en dit komt uiteindelijk ten goede aan de dieren, waar we allemaal zo hard voor werken!

EARS-meeting in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..