EARS-meeting in Roemenië

17 juni 2015

EARS-meeting in Roemenië

Een van onze medewerkers nam vorige week deel aan de jaarlijkse meeting van EARS, een netwerk van Europese opvangcentra.

EARS, de "European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries", is een samenwerkingsverband tussen een aantal grotere Europese opvangcentra met als hoofddoel de krachten te bundelen om zo samen sterker te staan. Met het Natuurhulpcentrum stonden we mee aan de wieg van de organisatie, die momenteel leden uit Nederland, Spanje, Griekenland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Roemenië heeft. Elk opvangcentrum krijgt ook een volledige screening, en we mochten met gepaste fierheid ons certificaat tijdens deze meeting ontvangen.

Een dergelijk samenwerkingsverband is niet alleen belangrijk voor het uitwisselen van informatie over alle mogelijke aspecten die komen kijken bij de organisatie van een opvangcentrum, maar samen kunnen we beleidsmalers van betere en betrouwbare data voorzien die hen kan helpen bij het maken van beslissingen rond dierenwelzijn.

De jaarlijkse vergadering van EARS gaat elk jaar door in een ander opvangcentrum. Vorig jaar waren wij de gastheer, dit jaar werden we verwelkomd door onze Roemeense collega's van het "Libearty Bear Sanctuary", een fantastisch opvangcentrum voor ruim 70 verwaarloosde ex-circusberen verwaarloosde beren of beren afkomstig van particulieren, restaurants, benzinestations,...

Twee dagen lang werd er vergaderd en werden workshops georganiseerd met de medewerkers van andere opvangcentra, de RSPCA ( Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), de Eurogroup for Animals (een Europese belangengroep voor dierenwelzijn),...

Het is dankzij zulke samenwerking dat er op Europese schaal nog meer dieren uit hun vaak erbarmelijke omstandigheden geholpen kunnen worden, en wetgevingen kunnen aangepast worden om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.

EARS-meeting in Roemenië


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!