Eekhoorn babyboom

Afgelopen dagen kregen we heel wat wind te verduren. Er werden windsnelheden van 75 tot 120 km/u gemeten. Niet alleen daken, verkeersborden, veranda's en dakplaten gingen waaien. Ook heel wat bomen braken af of ontwortelden en de gevolgen voor onze inheemse fauna bleven niet uit. Het is nu immers de periode dat eekhoorns jongen krijgen.

We werden bijgevolg overrompeld met babyeekhoorns die het slachtoffer werden van de storm: nestbomen waaiden om of de eekhoornnestjes zelf vielen uit de boom. Er was zelfs een dag bij dat er maar liefst 5 nestjes werden binnengebracht van respectievelijk 4, 3, 3, 1 en 1 jonge eekhoorns.

Er bevinden zich momenteel in totaal 27 jonge eekhoorns in onze opvang, waarvan 17 piepkleintjes in de couveuses. De jongen stellen het gelukkig erg goed en worden met aangepaste melk, veel ervaring en geduld grootgebracht door onze zorgouders. Dat zijn seizoensgebonden vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in het grootbrengen van jonge dieren.

Vind je zelf een nestje jonge eekhoorns, houd de diertjes dan warm en breng ze zo snel mogelijk binnen in een opvangcentrum.

Jonge dieren grootbrengen is immers specialistenwerk: begin er nooit zelf aan! 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..