Een drukke dag...

Vandaag hadden we onze handen vol: een zwaan op het ijs, 3 snippen ter verzorging, politie op bezoek en de kaap van de 16000 leden gehaald.

Vanmorgen werden we door een wandelaar verwittigd dat er op een dichtgevroren visvijver in Zonhoven, een knobbelzwaan vast zat. De vogel was binnen een overspannen en omheind gedeelte van de vijver terecht gekomen en geraakte er niet meer uit.Een tweede zwaan die ook vast zat, lag al dood op het ijs. We stuurden een kajakker het ijs op om de zwaan de juiste richting uit te jagen. Langs één zijde was er immers een opening. Met de kajak slaagden we erin de zwaan via een opening de grote vijver op te jagen. Missie geslaagd...

Ondertussen waren er 3 snippen binnengekomen. 2 houtsnippen en een watersnip hadden verzorging nodig nadat ze werden binnengebracht met een hersenschudding.

Door de aanhoudende vrieskou hebben snippen het erg moeilijk om voedsel te vinden. Ze gebruiken hun lange, gevoelige bek om in de ondergrond insecten te zoeken. Door de bevroren ondergrond moeten ze nu rondtrekken op zoek naar voedsel en komen zo in botsing met allerlei obstakels.

Namiddag was onze Lindezaal in gebruik als cursusruimte voor de Federale Politie. 30 aspirant gerechtelijke officieren kwamen een cursus volgen betreffende milieuwetgeving en hanteren van wilde en exotische dieren.

En tot slot slaagde onze jeugdwerking "Jong en Wild" erin om het 16000ste lid te werven, proficiat!

Een drukke dag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..