Een houtduif redden...

In het merkendorp Maasmechelen Village kon afgelopen week een houtduif gered worden uit een kledingwinkel. Een succesvolle samenwerking tussen de uitbaatster, een verantwoordelijke van 'the village' en het Natuurhulpcentrum.

In kledingwinkel 'Garcia' zat al enkele dagen een houtduif vast. De vogel was binnengevlogen en had zich in de hoge winkel verschalkt op een balkonnetje maar liefst 15m boven de grond. De eigenares, een ware dierenliefhebster, had al verschillende instanties gecontacteerd en zelf ook al enkele pogingen ondernomen.

Omdat we weten dat het niet gemakkelijk is om in de hoge winkels van 'the village' een vogel te vangen, rukten we met vier medewerkers, enkele lange stokken en ladders uit. Helaas bleek al dit geweld nog niet voldoende want de houtduif was onbereikbaar voor onze netten. De duif zat hoger dan onze langste telescopische stokken reikten en de vogel verstopte zich bovendien op een balkon. Ook onze hoogste ladder hielp niet.

Na wat heen en weer gebel slaagde de vastberaden eigenares van de winkel erin een hoogtewerker die in de winkel binnenkon te regelen. Daarmee kon een van onze medwerkers net hoog genoeg de lucht in om de duif te strikken. Daarmee was de interventie ten einde en de houtduif werd op de parking terug vrijgelaten...

Foto's: Hilde Noben - Garcia Maasmechelen Village

Een houtduif redden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..