Een nieuwe gast...

Sinds deze maandag verblijft er een nieuwe gast bij ons in het Natuurhulpcentrum...

Sinds deze maandag verblijft er een stekelvarken in ons centrum, meer bepaald een kuifstekelvarken! Het dier is bij ons binnengekomen via het Dierenopvangcentrum in Tildonk. Zij kregen het binnen van mensen die het stekelvarken oorspronkelijk als huisdier hielden. Vreemd, als je het dier eens goed bekijkt.

Dit soort stekelvarken heeft een opvallende kuif op het voorhoofd en meer dan honderden stekels die hij rechtop zet bij gevaar. Die stekels zijn geduchte wapens waarmee het zijn natuurlijke vijanden zoals leeuwen of hyena's kan afschrikken of zelfs verwonden.  Ondanks de naamsverwijzing naar 'varken', is het dier niet verwant met varkens. Het stekelvarken behoort tot de knaagdieren en deze soort komt oorspronkelijk uit Afrika. Het zijn ook echte gravers die holen in de grond graven. Met hun kleine, zwarte ogen kunnen ze niet heel goed zien maar ze compenseren dit met een uitstekend gehoor en reukzin.

Een nieuwe gast...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..