Een oehoe bij de oogchirurg...

Vandaag moesten we naar de oogchirurg met een oehoe. De grote uil werd vorige week uitgeput gevonden in Nederland. De dierenambulance Parkstad haalde de reuze uil afgelopen weekend op. Al snel werd duidelijk waarom deze uil verzwakte. Eén oog vertoonde duidelijke kwetsuren.

Stef, onze dierenarts wordt er bij gehaald en na een kort onderzoek zien we dat het hoornvlies gekwetst is en ook het knipvlies losgescheurd is. Waarschijnlijk is de vogel ergens tegenaan gevlogen. Zonder hulp zal deze prachtige uil mogelijk zijn oog verliezen.

Onze dierenarts neemt contact op met een van zijn collega’s die gespecialiseerd is in oogchirurgie. Die wil de uil wel opereren. Als voorbereiding moesten we afgelopen dagen het oog verzorgen en dagelijks schoonspoelen.

Tijdens de operatie vandaag kon de wonde aan het hoornvlies genaaid worden en het knipvlies werd vastgenaaid aan het bovenste ooglid. Operatie gelukt dus en nu maar hopen dat deze prachtige uil snel terug de vrije natuur in kan.

Een oehoe bij de oogchirurg...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..