Een primeur! ...

Voor het eerst in de geschiedenis van het Natuurhulpcentrum, mogen onze dierenverzorgers 2 jonge bevertjes groot brengen!

Amper 2 weken oud zijn ze, deze beverweesjes. Hun moeder is helaas overleden nadat ze werd aangereden langs een weg in de Ardennen. Op zulke jonge leeftijd zijn bevers nog volledig afhankelijk van hun moeder, er moest dan ook snel worden gehandeld om ze te redden.

Gelukkig waren de jongen nog in goede conditie toen ze bij het Natuurhulpcentrum aankwamen. Dat is goed nieuws want dat suggereert dat ze de eerste melk van hun moeder al hebben gehad. Die eerste melk bevat immers essentiële voedingsstoffen die de overlevingskans van jonge zoogdieren verhoogt.

De bevertjes krijgen nu de eerste weken een speciale zoogdierenmelk. Daarna proberen we langzaam over te schakelen op vast voedsel, wilgentakken bijvoorbeeld. Ondertussen krijgen ze ook waterbadje zodat ze hun eerste baantjes kunnen trekken, bevers zijn dol op water en leren al van jongs af aan zwemmen!

Ze zien er nu schattig en pluizig uit maar over een paar maanden hopen we 2 sterke bevers (ze kunnen tot wel 35kg wegen) terug vrij te laten in de natuur!

Een primeur! ...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..