Een slang in je auto...

Afgelopen weekend vroeg de politie onze hulp voor een slang in een auto in Overpelt. Een wandelaar aanschouwde hoe een 1 m lange slang over straat kroop en zich vervolgens verschool in de motor van een geparkeerde wagen.

De wandelaar belde aan bij de woning waar de wagen geparkeerd stond en waarschuwde de eigenaars. Het jonge koppel was natuurlijk in paniek en belde de noodcentrale. Een toegesnelde patrouille kon nog net de kop van de slang zien wegglippen in het motorcompartiment. Terwijl de agenten de 'wacht hielden' bij de wagen snelden onze medewerkers ter plaatse.

Bij het openen van de motorkap zagen ze nog snel een ringslang wegglippen. Omdat het dier zich schuil hield in de motor, was het onmogelijk de slang met de hand te bereiken. Soms moet je creatief zijn en dankzij een buurvrouw konden we van een kleerhanger een flexibele slangenhaak maken. Daarmee lukte het snel om de ringslang uit de motor te 'vissen'.

Ringslangen zijn ongevaarlijke, inheemse reptielen die zich de laatste jaren meer en meer verspreiden over Limburg. Het zijn slangen die erg goed kunnen zwemmen en waterlopen of kanalen gebruiken om zich te verplaatsen. Dit exemplaar werd in een waterrijk gebied in Noord-Limburg terug vrijgelaten.

Een slang in je auto...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..