Een stokstaartje in je tuin...

Het zou zo om een aprilgrap kunnen gaan, maar daar is het nog te vroeg voor. Het waren mensen uit Herentals die via een mailtje lieten weten dat er een vreemd dier in hun tuin rondliep. Een wazige foto toonde duidelijk een stokstaartje. Het diertje kwam al enkele dagen van het hondeneten snoepen en verdween dan weer voor enkele uren.

Stokstaartjes zijn Afrikaanse diertjes en dus helemaal niet geschikt om te overleven in ons kil en nat winterweer. Aangezien het stokstaartje al enkele dagen buiten rondliep, werd het hoog tijd om actie te ondernemen. Het Natuurhulpcentrum besloot gisteren een vangkooi te plaatsen en vanavond was het prijs: het stokstaartje was gevangen en kon door een medewerker opgehaald worden.

Eenmaal in Oudsbergen kreeg het diertje een korte check-up en werd er gezocht naar een chip. Die bleek afwezig en het is voorlopig een raadsel waar het diertje vandaan komt. Stokstaartjes staan niet op de 'zoogdierenpositieflijst' en als particulier mag je dergelijke dieren dus niet houden als huisdier...

Het schattige diertje kreeg voor vannacht een warm verblijf en deed zich te goed aan het aangeboden eten en verse water...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..