Een unieke kans...

Het blijft ons steeds verbazen maar het aantal opgevangen dier stijgt jaar na jaar gestaag. Om al die zieke en gewonde inheemse dieren en al die in beslag genomen of achtergelaten exotische dieren te kunnen huisvesten hebben we heel wat ruimte nodig.

Het huidige natuurhulpcentrum is ongeveer 2ha groot maar deze ruimte staat letterlijk overvol met kooien, rennen, vijvertjes, leeuwenkooien,... Al jaren lonken we naar het aangrenzende terrein van de technische dienst van de gemeente Opglabbeek. Die gaan immers verhuizen waardoor dit prachtige terrein vrij komt.

Vorig jaar slaagden we erin om een contract te bedingen met de gemeente Opglabbeek waardoor we de komende jaren al in schijven kunnen afbetalen aan de gronden. Op die manier hopen we over een jaar of 6 te kunnen beschikken over de terreinen. We zijn dan ook volop aan het sparen om jaarlijks het afgesproken bedrag neer te kunnen tellen. Maar ook op korte termijn zou het Natuurhulpcentrum al kunnen beschikken over een klein gedeelte van het betreffende terrein. Daarop kunnen we dan de meest dringende uitbreidingen al realiseren.

Vooraleer we echter kunnen bouwen of verbouwen op deze gronden moet dit stedenbouwkundig mogelijk gemaakt worden. Daarom is een studiebureau druk bezig met het opstellen van een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Dit uitvoeringsplan, de jaarlijkse afbetalingen en het bouwen van nieuwe kooien kost natuurlijk handen vol geld en alle hulp is daarbij natuurlijk van harte welkom...

Het zal voor ons heel wat extra kopzorgen betekenen maar deze uitbreiding is echt wel uniek in zijn soort. Niet alleen omwille van de omvang (ruim 2,5ha) maar ook omwille van de ideale ligging in industriegebied, aansluitend aan onze huidige terreinen. We zijn er echter rotsvast van overtuigd dat we samen met U kunnen bouwen aan een verdere toekomst voor wilde dieren in nood.

Een unieke kans...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..