Een zwarte piet...

De Sinterklaastijd is alweer voorbij, maar toch werd er vandaag een 'zwarte piet' binnengebracht.

Nee, niet zo eentje met een zak vol snoep maar wel een roetzwarte uil. De vogel zag helemaal zwart en was bijna onherkenbaar door al het roet uit de schoorsteen waar hij in vastzat.

De uil had veel geluk, want de vinders konden de zwarte uil bevrijden uit zijn benarde positie. Op het Natuurhulpcentrum hebben we hem letterlijk zuiver geblazen. Wanneer je tussen zijn veren blies, ontstonden er hele roetwolken. Ook zijn mond en ogen moesten zuivergespoeld worden.

Uilen beginnen al vroeg op het jaar een partner te zoeken. Kerkuilen broeden in kerktorens, oude kastelen, stallingen of... schoorstenen.

Waarschijnlijk was dit exemplaar al op zoek naar een geschikte broedplaats en verzeilde zo in de vuile schouw... De uil zit momenteel in een kleine binnekooi op onze spoedafdeling. Morgenvroeg zal de kooi helemaal vol roet hangen en zal de uil hopelijk weer mooi wit zijn...

Een zwarte piet...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..