Eerste afbraakwerken gestart.

Afgelopen week werd er gestart met de eerste voorbereidende werken voor ons nieuwbouwproject.

Zo zal het nieuwe gebouw veel breder worden dan het huidige en moesten er dus (jammer genoeg) enkele bomen sneuvelen. Aangezien het nieuwe gebouw 6m hoog wordt, moesten andere bomen dan weer flink gesnoeid worden. De mooiste takken werden nog gerecycleerd als zitstokken in onze andere kooien.

Verder moest het oude gebouw volledig ontruimd worden. Gelukkig slaagden we erin om alle dieren een ander onderkomen te bezorgen in onze andere kooien. De noodkooien die we twee maanden geleden bouwden kwamen daarbij goed van pas.

De veranda, die ons oude gebouw flankeerde, was nog in prima staat en werd tijdens onze opendeurdagen te koop aangeboden. De kopers hebben afgelopen weekend de veranda afgebroken en opgehaald.

Onze technische medewerkers waren afgelopen dagen ook druk in de weer om stroomkringen af te sluiten, waterleidingen af te koppelen en eventuele bruikbare spullen uit het oude gebouw te halen.

Morgen zal de firma Jacky Knoops-Kässinger beginnen met de echte sloopwerken. Onze rij binnen- en buitenkooien zullen tegen de vlakte gaan. Deze sponsor voert al afbraak- en grondwerken uit aan een vriendenprijsje.

EEN VOORPROEFJE VAN ONS NIEUWE GEBOUW KAN U ALVAST HIERONDER BEKIJKEN.

Eerste afbraakwerken gestart.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..