Eerste jong haasje...

Zoals in het vorige bericht op onze website al vermeld werd, worden we de laatste dagen overspoeld met door de koude verzwakte dieren.

Gisteren stonden mensen aan de deur met in een doosje een wel erg opvallend diertje: een jong, maar onderkoeld haasje !

Hazen jongen traditioneel elk jaar wel vrij vroeg, maar meestal krijgen wij onze eerste haasjes toch pas na half februari binnen , wat dit haasje ons vroegste haasje ooit maakt.

De vinders vonden het haasje langs een besneeuwde akker. Hazen worden altijd in open veld geboren , maar dit haasje was erg onderkoeld en had duidelijk hulp nodig .

Het haasje, 130 gram , zit nu in een lekker warme rustige ruimte, en krijgt nog elektrolyten . Dit is een vloeistof waarvan de jonge dieren wat van aansterken , vooraleer ze hun vervangmelk krijgen.

Raar zicht nu in het Natuurhulpcentrum: terwijl de ene medewerker stevig ingepakt een vastgevroren vogel van het ijs aan het bevrijden is, zit de andere in de Intensive Care een klein haasje met een spuitje melk te geven…
 

Eerste jong haasje...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..