Eerste jong konijntje!

Vandaag werd het eerste jong konijntje van dit jaar binnengebracht.

Grondwerkers uit Hamont-Achel vonden tijdens hun werkzaamheden een jong konijntje in een lading aarde. De arbeiders dachten dat het een haasje was, en namen contact met ons op. Een vrijwilliger van onze taxidienst reed naar Hamont-Achel, en haalde het jonge dier op.

Het bleek echter niet om een haasje te gaan, maar om een jong konijntje. Jonge konijnen worden redelijk vroeg op het jaar geboren, maar dit is wel zeer vroeg, waarschijnlijk te wijten aan de uitblijvende koudeperiode.

Momenteel krijgt het konijntje enkele keren per dag een elektrolytenoplossing om op krachten te komen, en daarna wordt overgeschakeld naar een speciale melkformule die het best aansluit bij de samenstelling van konijnenmelk.

Dit konijntje is niet het enige jonge dier dat we dit jaar al opvingen. Zo verblijven er momenteel al een aantal jonge houtduiven, en mensen vonden al een verzwakt jong haasje dat spijtig genoeg bij aankomst in het Natuurhulpcentrum al overleden was.

Eerste jong konijntje!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..