Eerste jong ree...

Deze week werd het eerste jonge ree binnengebracht. Een medewerkster ontfermt zich over het diertje.

We zitten momenteel in een razend drukke periode. Letterlijk tientallen dieren worden dagelijks binnengebracht en opgehaald. Voornamelijk zijn dit natuurlijk de jonge dieren: jonge konijntjes, vosjes, eekhoorns, merels, musjes,... allemaal stromen ze hier binnen.

Deze week werd ook het eerste jong reetje van dit jaar opgevangen. Mensen hadden het ree in bos gevonden, en dachten dat het verlaten was door de moeder. Niets is echter minder waar. Reemoeders voeden hun jongen maar enkele keren per dag, en laten het de rest van de dag alleen achter. Op die manier wordt voorkomen dat roofdieren aangetrokken worden. Stuiten mensen tijdens een wandeling op zo een jong ree, dan lijkt het inderdaad alsof dit verlaten is. Best is dan om het ree gewoon te laten liggen, het zéker niet aan te raken en zo snel mogelijk weg te wandelen. Moederree komt ongetwijfeld terug om het jong te voeden.

Enkel wanneer een jong reekalfje schreeuwend rondloopt, onderkoeld of doorweekt is heeft het onze hulp nodig.

Spijtig genoeg hadden de vinders het reetje al enkele dagen thuis gehouden, waardoor het voor ons onmogelijk was het dier terug te plaatsen bij de moeder.

Een zorgouder ontfermt zich nu over het kalfje en zorgt elke 2 à 3 uur voor een stevige voederbeurt.  

Eerste jong ree...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..