Eerste jong reetje in het Natuurhulpcentrum...

De eerste lading jonge eekhoorntjes, konijntjes en haasjes zijn al van de melk af, maar voor het jonge reetje dat begin deze week werd binnengebracht, begint het nog maar pas.

Mensen vonden ‘s morgens in hun omheinde tuin het jonge ree. Omdat het dichtstbijzijnde bos enkele honderden meters hiervandaan was, en het jong hard aan het roepen was, moest er wel iets mis zijn. Deze kleine Bambi werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum, waar ze nu met speciale melk wordt grootgebracht. Overdag kan het reetje genieten van de zon, en ’s avonds verblijft ze in onze verwarmde intensive care-afdeling.

Bij dit reetje was er duidelijk iets mis, maar heel vaak staan mensen aan de deur met een jong reetje dat op het eerste zich in nood leek, maar dit helemaal niet is!
Moederree komt maar enkele keren per dag het jong melk geven, en als de moeder mensen of roofdieren hoort, loopt ze van het jong weg om zo de aandacht van de roofdieren af te leiden.

Het jonge reetje lijkt dan verlaten, maar zit eigenlijk gewoon te wachten tot de moeder terugkomt. Afblijven is dus de boodschap, tenzij natuurlijk het ree duidelijk verzwakt is of indien er iets met de moeder is gebeurd.
 

Eerste jong reetje in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..