Eerste jonge bosuilen...

Vanmorgen kregen we een oproep uit Sint-Huibrechts-Lille. Daar hadden dierenvrienden al jaren een kerkuilenkast ophangen in hun schuur.

De kast was echter al jaren in gebruik door een koppel bosuilen. Om het wel en wee van 'hun' uilen te kunnen volgen plaatsten ze een camera in de nestkast. Zo konden ze vanuit de keuken meegluren in het leven van de bosuilen.

Toen ze al meer dan 36 uur geen ouders meer zagen toekomen in de nestkast maakten ze zich zorgen en belden het Natuurhulpcentrum om raad. Om de situatie beter te kunnen inschatten, stuurden we twee medewerkers naar Sint-Huibrechts-Lille. Toen ze de nestkast open deden zagen ze drie donsjongen verkleumd in een hoekje liggen. Ze voelden koud aan en in de nestkast lagen er ook geen verse prooien.

Mogelijk is de moederuil omgekomen en met de lage temperaturen in het vooruitzicht wordt er besloten de jongen mee te nemen naar Opglabbeek. Om de kleine uiltjes tijdens de terugweg op te warmen besloot een medewerkster ze warm onder haar jas en zacht tegen haar boezem te drukken.

Toen ze aankwamen in het Natuurhulpcentrum lagen ze alle drie rustig te slapen en werden ze op onze spoedafdeling in een warme kooi geïnstalleerd. Ze kregen bovendien ook enkele stukjes verse muis voorgeschoteld.

We hebben afgesproken met de eigenaars van de nestkast dat de uiltjes eventueel worden teruggebracht wanneer de moeder nog zou opduiken. In afwachting omringen we ze met de beste zorgen en indien hun moeder niet meer opduikt, zullen wij ze met veel liefde grootbrengen.

Album 'Eerste jonge bosuilen 2012'

Eerste jonge bosuilen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..