Eerste jonge dieren komen binnen...

Afgelopen week kwam het eerste jonge diertje binnen, een piepjong haasje. Jonge hazen komen traditioneel als eerste jonge dieren binnen.

Zij worden niet in een hol geboren en komen op de wereld mét vacht en open ogen. Daardoor schatten mensen de babyhaasjes vaak ouder in. Bij konijnen is dit heel anders. Die worden in een hol geboren, onbehaard en met gesloten ogen.

Jonge hazen krijgen slechts enkele keren per dag melk van hun moeder en dit ritme proberen we ook op het Natuurhulpcentrum te volgen. Zij krijgen dan grotere hoeveelheden melk per keer toegediend.

Vandaag zullen ook de eerste jonge eekhoorns worden binnengebracht. Hun nest werd door de wind uit een boom geblazen.

Onze couveuse staat ondertussen al op te warmen en onze medewerkers bladeren lustig door hun receptenboek van zoogdiermelk.

Jonge dieren grootbrengen is specialistenwerk. Je begint er best niet zelf aan. Vind je ergens hulpeloze jonge zoogdieren, neem dan snel contact op met ons secretariaat: Tel: 089/85.49.06
 

Eerste jonge dieren komen binnen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..