Eerste jonge dieren van het seizoen vrijgelaten...

Vanmiddag werden een haas en konijn vrijgelaten in een jachtvrij natuurreservaat.

De jonge dieren werden met veel zorg en geduld grootgebracht in het Natuurhulpcentrum. Jonge zoogdieren krijgen de eerste uren na binnenkomst altijd elektrolyten te drinken. Daarna wordt overgeschakeld op aangepaste melk. Na enkele weken wordt het aandeel melk afgebouwd en komt er groenvoer en kruiden in de plaats.

Eenmaal de konijnen en hazen zijn overgeschakeld op groenvoer worden ze in een laatste fase in een buitenren geplaatst. Vervolgens is het wachten op een mooie lentedag, zoals vandaag, om ze terug de vrijheid te geven. Dit zijn de eerste jonge dieren die we dit seizoen kunnen vrijlaten.

Als je een jong zoogdier aantreft dat hulp nodig heeft, probeer het zeker niet zelf groot te brengen! Best neem je contact op met een opvangcentrum in je buurt.

Foto's: Suzanne Van Kempen

Album 'Eerste jonge dieren vrij'

Eerste jonge dieren van het seizoen vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..