Eerste jonge eekhoorns

Sinds deze week verblijven er 4 jonge eekhoorns op de materniteit van het Natuurhulpcentrum. Eekhoorns worden traditioneel vroeg in het jaar geboren. Deze 4 jongen werden aangetroffen in een omgewaaide boom en waren al erg onderkoeld. Ze konden gelukkig snel opwarmen in onze couveuse en momenteel stellen ze het goed.

Ze krijgen aangepaste melk te drinken en hun groeicurve wordt nauwgezet opgevolgd door onze dierenverzorgers. Omdat dit de eerste jonge diertjes dit jaar zijn die in een couveuse worden gehuisvest, bouwde technisch vrijwilliger Roland een terrarium om tot mini-couveuse. Op die manier kunnen we het stroomverbruik beperken en hoeven we geen grote couveuse op te starten. Gezien de stijgende prijzen proberen we zo efficiënt en zuinig mogelijk om te springen met ons energieverbruik.

Naast de 4 eekhoorns en enkele jonge haasjes is het verder rustig op onze dierenmaterniteit. Hoelang deze rust zal duren, is moeilijk te voorspellen. We verwachten alleszins elk moment de eerste jonge konijnen. Met een stevige voorraad poedermelk, nieuwe couveuses en heel veel enthousiasme staan onze dierenverzorgers alvast paraat voor een nieuw babyboomseizoen...

Technisch vrijwilliger Roland wist enkele terraria om te bouwen tot mini-couveuses.
Op die manier proberen we te besparen op onze energiefactuur. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..