Eerste jonge haas vrijgelaten...

Vanmiddag was het een belangrijke dag voor één van onze jonge haasjes. Na een verblijf van 1,5 maand in ons centrum kon de halfwas haas worden vrijgelaten. Het dier werd door wandelaars gered uit de muil van hun hond. Omdat ze het diertje niet meer konden terugplaatsen werd het binnengebracht in ons natuurhulpcentrum.

Vol toewijding werd het jonge haasje op onze intensive care afdeling grootgebracht door ons personeel en zorgouders.  Onze haasjes krijgen speciale melk waar ze snel van aansterken maar het is de bedoeling om ze zo snel mogelijk zelf te laten eten. Wanneer ze eenmaal kruiden en groenvoer eten zijn ze klaar voor een nieuw leven in de vrije natuur.

Ondertussen is het een ware babyboom in ons centrum, een kort overzicht: 4 jonge vosjes, 5 haasjes, 12 wilde konijnen, 1 jonge steenmarter, 1 baby spitsmuis, 20 jonge eekhoorns. Bovendien kregen we vandaag de eerste nestjes jonge vogels binnen, het gaat hierbij om 2 nesten jonge merels. Eén nestje werd zelfs gered uit een brandende haag te Neerpelt.

Gelukkig hebben we ook heel wat nieuwe hulp gekregen om al die hongerige buikjes te voederen. Afgelopen week werden er 6 bijkomende zorgouders opgeleid. Deze mensen zullen na hun stage het team van 25 zorgouders versterken en ervoor zorgen dat elk dier het juiste voedsel krijgt op het juiste tijdstip en dit van 's morgens tot 's avonds zowel op week-, weekend- als feestdagen.

Probeer nooit zelf jonge dieren groot te brengen. Dit vergt enorm veel kennis, ervaring, het juiste voedsel en heel veel geduld. Bovendien moeten al deze dieren ook voorbereid worden op een leven in de vrije natuur. Laat dit aan gespecialiseerde opvangcentra over!

Album 'babyboom'

Eerste jonge haas vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..