Eerste jonge haasje...

Vanmiddag bracht de Nederlandse dierenambulance het eerste jonge haasje van het jaar bij ons binnen. Het diertje werd in Landgraaf gevonden door wandelaars, die dachten dat het jonge diertje zou onderkoelen.

Maar niets is echter minder waar. Haasjes worden, in tegenstelling tot konijnen, niet geboren in een hol. Ze komen ter wereld in een ligplaats op een veld of in een weide. Ze zien er vaak hulpeloos uit, zo op de grond, maar ze zijn hier helemaal aan aangepast.

 Haasjes worden geboren met een lekker warme vacht, hun oogjes zijn volledig ontwikkeld en ze kunnen ook al lopen. Op die manier zijn de diertjes prima gecamoufleerd en kunnen ze eventuele belagers zien en ervoor wegrennen. Wie dus een jong haasje tegenkomt in het veld, ook al ligt er sneeuw of vriest het, laat het dier best met rust. Aanraken is helemaal uit den boze, want de vreemde mensengeur kan ervoor zorgen dat moederhaas haar jong verstoot.

 Het haasje uit Landgraaf werd dus onterecht door de wandelaars meegenomen en zal door onze dierenverzorgers verder grootgebracht worden. Het is het eerste jonge dier van dit jaar en luidt daarmee het begin van het seizoen in.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..